Bramborový salát

[29.12.2015]
1 ks celer
4 ks mrkev
1 konzerva sterilovaný hrášek
2 ks cibule
5 ks sterilované okurky
1 kelímek majonéza 
4 ks petržel 
1/2 kelímku bílý jogurt
3 ks vejce
2 kg salátové brambory

NÁLEV
1 ks bobkový list
sůl
3 kuličky celé nové koření
1 lžička cukr krupice
5 kuliček celý černý pepř
1 lžíce ocet

PODLE CHUTI
hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

Den dopředu si uvaříme brambory ve slupce. Taktéž si uvaříme kořenovou zeleninu a vejce natvrdo. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme ji v nálevu, do kterého dáme 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, špetku soli, cukr a 1 lžíci octa. Zeleninu necháme vychladnout.

Brambory oloupeme a protlačíme přes kolečko s mřížkou nebo nakrájíme na kostičky. Uvařenou zeleninu, okurky a cibuli také nakrájíme na drobno. Vše dáme k bramborám a přidáme hrášek. Vmícháme zbylé suroviny - majonézu (možno s trochou bílého jogurtu), hořčici, olej, sůl, mletý pepř a vše opatrně promícháme. Nakonec přidáme nasekaná vejce a dochutíme nálevem, ve kterém jsme vařili zeleninu. Klasický vánoční bramborový salát ještě jednou opatrně promícháme a dáme vychladnout.

Klasický vánoční bramborový salát se má dělat brzo ráno, aby se do večera pěkně uležel.







přidat komentář