Grilovaná žebra

[20.11.2014]
množství na 500g žeber - větší porce pro jednu osobu

50 g Sweet Chilli Pineapple Dipping Sauce
1 PL Kečupu
1/2 KL (5 g) Mořská sůl
2 stroužky Česnek
přiměřeně Pepř
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
nastrouhaná kůra z 1/2 limetky
1 PL Olivového oleje

všechno smíchat
potřít z obou stran na žebra
vložit aspoň na 1 hodinu do lednice uležet
v zakryté misce péct ve vyhřáté troubě na 180°C na cca 1hod a 20 minut
po hodině kontrolovat jestli se nepřipaluje

potom
vymačkat šťávu z 1/2 pomeranče
vymačkat šťávu z 1/4 limetky
potřít 1/2 PL medu
neotáčet a vložit zpět do trouby na 30 minut již nezakryté
!!! pozor - velká pravděpodobnost připálení - občas podlít
po celou dobu dopékání často polévat vypečenou šťávou asi 2x za 5 minut - kvůli kůrce

příloha:
6 - 8 ukrojených plátků bagety
pokapat olivovým olejem a opéct, může být částečně připáleno
potřít lehce česnekem
chleba

zelenina:
položit plátek pomeranče
rajče
paprika
červená cibule
sterilovaná okurka

další:
kečup
čili omáčka
hořčice






přidat komentář