Recept na tvarohovou buchtu se švestkami: Jednoduchá, vláčná a plná chuti
[28.09.2025]
Ingredience (na 12 porcí):
250 g měkkého tvarohu
200 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
2 vejce
100 ml oleje
100 ml mléka
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 vanilkový cukr
400 g švestek
Postup:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
Přidejte olej, mléko a postupně vmíchejte tvaroh.
Do směsi prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Jemně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně rozetřete.
Švestky omyjte, rozpulte, vypeckujte a naskládejte je řeznou stranou nahoru na těsto.
Pečte přibližně 35–40 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto není upečené. Vyzkoušet můžete špejlí.
Tipy na vylepšení a servírování
Pro křupavý povrch posypte švestky drobenkou z másla, cukru a hrubé mouky.
Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete švestky předem posypat skořicí nebo trochou rumu.
Buchta chutná skvěle ještě vlažná, ale vydrží vláčná i několik dní v uzavřené dóze.
Místo švestek lze použít i jiné ovoce – meruňky, jablka nebo hrušky.
https://www.akcniceny.cz/magazin/recept-na-tvarohovou-buchtu-se-svestkami-jednoducha-vlacna-a-plna-chuti/
upečeno s rybízem v bábovkové formě: 24.9.2025
https://www.akcniceny.cz/magazin/recept-na-tvarohovou-buchtu-se-svestkami-jednoducha-vlacna-a-plna-chuti/
upečeno s rybízem v bábovkové formě: 24.9.2025
